torstai 19. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Nyt on raparperiaika ja onhan se niin, että raparperpiirakkaa on tehtävä. Onneksi on tulossa vieraita niin ei mene ihan omaan suuhun kaikki.

Raparperipiirakka

Murotaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1tl kanelia

Täyte
4 dl raparperia
1 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Taikina: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-kaneli-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Painele taikina kevyesti piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte: Lisää raparperiviipaleet taikinan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja muna. Kaada seos raparperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Mukavaa keskikesää!

-Johanna

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Se kuuluisa avocadopasta

Enpä ole kerennyt bloggaamaan pitkään aikaan. Nyt on hyvä , kun tein sunnuntaina avocadopastaa niin pakkohan siitä nyt on blogata. Mä olin aluksi aika skeptinen tän avocadopastan suhteen, kun sitä niiiiin hehkutettiin, mutta sitten joskus kuukausia sitten ajattelin, että pakkohan se on testata. Ja hitsi, onhan se hyvää. :)

Tässä nyt siis sekuuluisa ohje:

Avokadopasta à la Alexander Gullichsen

1 valkosipulinkynsi 
½ chili (siemenet poistettu)  
1 limetti 
2 kypsää avokadoa 
suolaa 
mustapippuria 
n. ½ dl oliiviöljyä 
kourallinen basilikaa 
kourallinen lehtipersiljaa 
30 g raastettua pecorinoa 
30 g raastettua parmesaania 
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pasta pöytään. Pilko valkosipuli ja chili kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.
Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla. Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.


Resepti on kirjasta Safkaa - Parempaa arkiruokaa (Otava)
Alexander ja Hanna Gullichsen


Viininä oli yks mun suosikki valkkareista Torresin Vina Sol.

Mukavaa Juhannusviikoa kaikille!

-Johanna