maanantai 12. lokakuuta 2015

Kehokuuri kanankoivet lime-valkosipulimajoneesilla

Mä tykkään tosi paljon kanansiivistä -ja koivista,joita saa esim. Tampereelta (Suomen siipikaupunki!!!!) Ravintola Hookista. Ja lisukkeena tietenkin kurkkua, porkkanaa ja selleria ja kylkeen joku hyvä dippi.

Noh, Kehokuurilla voi tehdä myös siipiä ja koipia. Tällä kertaa mulla respetissä ainoastaa koipia.

Kehokuuri kanankoivet lime-valkosipulimajoneesilla

n. 1kg maustamattomia kanansiipiä
chilijauhetta
paprikajauhetta
mustaapippuria

Nosta siivet ennen paistamista lämpenemään.
Pyyhi kanankoipia talouspaperilla hieman,kun otat ne paketista.
Laita siivet kulhoon ja kaada hieman oliiviöljyä pintaan.  Kippaa koivet tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan.
Sirottele ja sekoita koiville chilijauhetta, paprikajauhetta ja lopuksi hieman mustaapippuria, hiero tasaisesti ja anna hetken maustua.
Paista siivet uunissa 220 asteessa 20 minuuttia.

Sillä välin kun kanat ovat uunissa, tee majoneesi:

Lime-valkosipulimajoneesi:


2 kananmunankeltuaista
n.5 rkl oliiviöljyä
2rkl limemehua
1 valkosipulinkynsi puristettuna
mustapipuria

Sekoita sauvasekottimella ainekset  korkeassa astiassa. Maista välillä. Voit lisätä tarvittaessa oliiviölyä tai limemehua jos majoneesi tuntuu liian paksulta. Voit myös halutessasi lisätä 0,5rkl etikkaa.

Ota koivet uunista ja pyörittele niitä lopuksi kattilassa, jonka pohjalla on sulatetun voin ( n. 50g) ja chilijauheen
(n. 1tl) sekoitusta.

Lisukkeksi porkkanaa ja kurkkua, josta on keskiosa eli siemet poistettu.

Eikun dippailemaan!


-Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti