perjantai 30. tammikuuta 2015

Kehonami

Nyt kun on kanamunia syönyt aika paljon tämän Kehokuurin aikana, teki mieli maustaa kanamunat jotenkin erilailla.
Löysinkin tämän ohjeen Kehokuuraajien facesivuilta.Ohjeessa olisi ollut myös inkivääriäkin,mutta multa sitä ei nyt multa löytynyt.

Kehonami

2 munaa
kanelia
kardemummaa.

Vispataan sähkövatkaimella täydellä teholla, jotta munista tulee kuohkeita.
Paljon suolatonta voita kuumalle pannulle.
Paista munat ruskeaksi kummaltakin puolelta.

-Johanna

torstai 29. tammikuuta 2015

Ei aina voi onnistua...pehmeää tofua...

No niin, koska mä en voi syödä kalaa, niin menin innoissani kauppaan ostamaan tofua, jota kehokuurilla saa myös syödä. Noh,otin halvimman tofun hyllystä sen enempää katsomatta.

Kotiin päästyäni, kun aloin  laittamaan tofua marinadiin, huomasin, että se on pehmeää tofua eli sehän hajosi käsiin.
Kuitenkin laitoin tofut marinadiin yön yli.

250g pehmeää tofua
2 valkosipulin kynttä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua basilikaa
rouhittua mustaa pippuria
1/2 sitruunan mehu

Tänään otin sitten tofun marinadista pannulle ja aloin paistaa sitä mössöä voissa.
No eipä se oikein miksikään muuttunut, ruskistunut tai muuta. En tiedä kuinka kauan sitä mössöä olisi pitänyt pannulla käännellä.
Otin mössön pannulta ja maistoin. Eiiii hyvä. Ei onnistunuut tällä kertaa mun keitokset.
Kyllä mä sen 150g grammaa vedin, mutta en tee tätä toisten.

Nyt sitten ehdotelemaan mulle hyviä reseptejä. Miten valmistetaan pehmeää tofua?

-Johanna


keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Valkosipulimaustevoi

Hei, huomasin, että mun blogia on käyty lukemassa 10 000 kertaa. Jeee ja kiitti! Ei se varmaan paljoa ole, kun miettii eniten luettuja blogeja, mutta mulle se on paljon. :)

Multa jäi eilisestä yli kanaa ja ajattelin, että se on vähän kuivaa. Noh, ratkaisu tälle on maustevoi.
Sillä sää lisää makua ja ruoka ei ole niin kuivaa ,varsinkin jos on pari päivää sitten valmistettu.
Helppo tehdä.

Valkosipulimaustevoi

50g suolatonta voita
1 valkosipulin kynsi
ripaus mustapippuria

Ota voi huoneenlämpöön, jotta siihen on helpompi sekoittaa muut aineet.
Purista voin sekaan valkosipulin kynsi ja hieman pippuria.
Voit halutessasi käyttää myös muita mausteita.

Laita valmis voiseos leivinpaperin päälle ja kääri siitä tanko.
Laita tanko pakastimeen. Sieltä sitä voi ottaa aina tarvittavan määrän.
Jäätynyt voi on helppo leikata ja se sulaa kivasti lämpimän ruoan päälle.

-Johanna

.





tiistai 27. tammikuuta 2015

Kehojuuri korianterikanaa

Toisen päivän Kehokuuri-ruoka on jälleen kanaa.

Korianterikanaa

400g maustamatonta broilerin filesuikaletta
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
nippu tuoretta korianteria pieneksi silputtuna
puolikas punainen chili (poista siemenet)
n. sentin palanen tuoretta inkivääriä pienenkin palasteltuna
mustaa pippuria
kunnon loraus oliiviöljyä
suolatonta voita


Laita broilerin filesuikaleet pussiin,sekaan oliiviöljyä niin, että broileri peittyy ja lisää sitten loput ainekset.
Pyörittele pussia, jotta broileri maustuu.
Anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin , mielellään yön yli.
Kaada koko hela hoito uunivuokaan, laita muutama nokare suolatonta voita kanojen päälle.
Hauduta uunissa 175 asteessa  n.45 min. Sekoittele välillä.
Laita sitten uuni kiinni ja anna kanojen vielä levätä uunissa noin 10 minuuttia.

Kanasta ei tullut lainkaan kuivaa  vaan ihanan mureaa.

-Johanna





maanantai 26. tammikuuta 2015

Kehokuurin ensimmäinen päivä ja thai-basilika-kanapyörykät

Mä aloitin tänään Kehokuurin. Eli cellResetin.

Kehokuuri 3-vaiheinen LifeStyle ohjelma:
Ensimmäinen kuurivaihe on 28-päivää, joka tehdään yleensä 5:sta eri syystä: terveys, puhdistuminen ja/tai ideaali painon saavuttaminen, suorituskyvyn parantaminen sekä ulkonäölliset tekijät.
Kuurivaiheessa Kehon soluista on uusiutunut noin 1/3 vaikka huikeisiin 4-5 eri tavoitteeseen on jo päästy.
Tavoitteet kuurivaiheesta: hormonit, aineenvaihdunta/metabolia, insuliinireseptoreiden puhdistus, nuorentuminen eli metabolisen iän laskeminen sekä cellReset.
 Jos kiinnostus heräsi niin voin kertoa lisää kyllä, viestiä vaan alle. :)

Suolaa ja sokeria ei saa ruoassa käyttää olenkaan, mutta maustaa saa vaikka millä. Paljon yrtteja, valkosipuli, chiliä.:)
Ensimmäisellä viikolla syödään vain vaaleaa lihaa eli kalaa, kanaa tai kalkkunaa ja kananmunaa. Multa tuo kala jää pois, koska olen allerginen. Myös tofua ja soijaa voi käyttää, jos on esim. kasvissyöjä tai juurikin allerginen ihminen.
Ja neljä kertaa päivässä pitäisi syödä. Huh! :)
Toisella viikolla sitten syödäänkin myös vihreää.

Tässä nyt neljän viikon ajan kokeilen kaikenlaisia uusia erilaisia reseptejä ja kirjoittelen tästä matkasta tännekkin.

Tässä tämän päivän resepti:

Thai-basilika-kanapyörykät


400g maustamatonta kananpojan jauhelihaa (Kariniemen)
kourallinen tuoretta Thai-basilikaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
Cayennepippuria (varovasti kannattaa laittaa, on aika tuhua)
Chilipippuria
Rouhittua mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Mausteita voi laittaa määrällisesti oman maun mukaan. Mä laitoin aika reilulla kädellä. :)
Paista uunissa 225 asteessa n.25minuuttia.


Pyöryköista tuli rapeita ja toooosi tulisia, joten nam. Hieman jäi kyllä kuivaksi. Seuraavalla kerralla laitan mukaan voisulaa ja huom! SUOLATONTA VOITA.

Mutta toisiaan, ei kaivannut suolaa ollenkaan nämä pyörykät. :)

Huomenna taas jotain muuta. :)
To be continued....

-Johanna

maanantai 19. tammikuuta 2015

Banoffee-piirakka

Tämä yksi mun suosikeistani on ollut jo tuloillaan tänne blogiin jonkin aikaa. Tämä on niiin ihana ja makea piirakka.
Ei tarvitse muuta vieraille tarjota, kun tämän iskee pöytään. :)

Banoffee-piirakka

Pohja:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
1 purkki valmista toffeeta kondensoidusta maidosta
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta 



1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Taputtele keksivoi-seos piirakkavuoan pohjalle  ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään joksikin aikaa
3.Kaada purkki toffeeta pohjan päälle
4.Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta piirakan päälle ja voit vielä koristella piirakan nonparelleilla.

-Johanna

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Aamulla leivottavat sämpylät

Halusin leipoa sämpylöitä aamulla, koska saan ihanan ystäväni ja hänen pienen tyttärensä tänään kylään ja lounaaksi on perinteistä nakkikeittoa. Mutta hei, mähän voin tehdä taikinan edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään.

Löysin tämän reseptin Myllyn Paras-sivuilta. Ja vähän tuota reseptiä muokkasin.

Aamulla leivottavat sämpylät



3 dl täysmaitoa
15 g hiivaa (⅓ pkt)
1 tl suolaa
2

porkkanaa raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
6-7 dl venhäjauhoja

TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI:
Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja raastetut porkkanat ja alusta taikinaksi jauhoilla.Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina leivinliinalla peitettynä yöksi jääkaappiin.

AAMULLA:
Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.
Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia.
Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Sitten vaan paaaaaljon voita päälle! Mums!

Mukavaa talvipäivää kaikille!

-Johanna






















maanantai 12. tammikuuta 2015

Tuulihattuja kahdella täytteellä

Uusi vuosi ja uudet reseptit. :) Hyvää uutta vuotta kaikille. Tästä lähtee toinen vuosi bloggaamista. Tuo viime vuoden loppu oli hiljaista, jos tämä tästä taas piristyisi. :)
Tämän vuoden ensimmäinen uusi juttu mitä kokeilin oli tuulihatut. Mä en ole koskaan niitä itse tehnyt.
Vähän se pelotti, kun kaikki aina sanoo, että ne niin helposti lässähtää. Mulla tais olla ensikertalaisen säkää, tuli oikein hyviä ja vieraatikin antoi arvosanaksi 10+.
Tässä siis tosi kiva idea illanistujaisiin, kun haluaa makeaa ja suolaista.

Tuulihatut kahdella täytteellä

n.40 kappaletta (riippuu tuulihattujen koosta)

100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut.

Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina.
Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe.

Jatka vatkaamista jonkin aikaa.

Nostele taikinasta kahden lusikan avulla lihapullan kokoisia nokareita pellille.Tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa.

Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä/lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.

Anna tuulihattujen jäähtyä. Avaa tuulihatut terävällä veitsellä, voit jättää kannen yhdestä reunasta kiinni. Täytä tuulihatut ja laita tarjolle.

Yrttituorejuusto-salamitäyte


150g yrttituorejuustoa
100g creme fraichea
120g herkkutattisalamia (Lidlin Deluxe-tuote)
ripaus suolaa
ripaus mustaa pippuria

Pilko salami pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Karamellituorejuusto-kermatäyte

150g karamellituorejuustoa (Lidl)
2dl vispikermaa

Vispaa kerma kuohkeaksi ja lisää tuorejuusto ja sekoita.


Eikun vaan tuulihattuja testailemaan. :)

-Johanna