torstai 12. maaliskuuta 2015

Kasviscouscous tsatsikilla

Tää on taas näitä, että mun on pitäny jo kauan tehdä sitä ja tätä. Noh,mun on kauan pitäny jo tehdä couscousia eli kuskusia. Ja muistelin, että joskus kaaaauan aikaa sitten oon jotain pakaste couscousia syönyt ja siihen on ollut kastikkeena tsatsikia. Couscous toimii sellaisenaan, mutta myös lihojen lisäkkeenä.

Kasviscouscous
2 dl couscous -ryynejä
2 dl vettä
1 kana Fond du Chef
1 pilkottu sipuli
200g herne-maissi-paprikaa
1 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl piripiri-jauhetta
1/2  rkl tulista paprikapyreetä
1 rkl ketsuppia
1 tl suolaa
1 rkl voita
1 rkl öljyä

Kiehauta vesi ja herne-maissi-paprika-sekoitus kattilassa ja lisää joukkoon Fond du Chef.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää couscous.Anna turvota.
Kuutioi sipuli ja ruskista pannulla reippaassa voissa. Lisää paprikajauhe ja piripiri. Paahda hetken aikaa maukujen irrottamiseksi.
Nostele myös couscous pannulle ja paista hetki. Lisää sitten paprikapyre ja ketsuppi.
Mausta couscous suolalla ja lisää öljyä jos haluat ruuasta notkeamman.

Tarjoile tsatsikin kera.
Tsatsikin ohje tästä:http://kuningattarenkulinarismia.blogspot.fi/2014/04/paasiaismenu-2014-revittya-lammasta.html



 Hyvää ruokahalua!
-Johanna


tiistai 10. maaliskuuta 2015

Porkkana-bataattikeitto ja valkosipuli-ruisleipätikut

Aurinko näyttäytyi....lautasellekkin piti saada jotakin aurinkoista. 
Ja maistuu muuten myös pienemmillekkin vieraille.


Porkkana-bataattikeitto 

1 kpl bataattia
3 isoa porkkanaa
1 sipuli
1kpl valkosipulin kynsi
1 kpl kana Fondu Chef
mustapippuria
suolaa
ripaus cayennepippuria
 
Kuori vihannekset ja paloittele suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
Lisää vettä niin, että vihannekset peittyvät

Anna kiehua niin kauan , että vihannekset ovat pehmeitä.
Soseuta saunasekoittimella.
Lisää kanafondu ja mausteet.

Keiton kanssa voi nauttia raejuustosta ja valkosipuli-ruisleipätikuista



Valkosipuli-ruisleipätikut

6 ruisleivän palaa
1,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa

Leikkaa leipä  n. 4 cm paksuisiksi paloiksi.
Purista valkosipulinkynsi öljyn joukkoon ja lisää suola.Lisää joukkoon leipäpalat.
Levitä leipätikut leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista uunissa 250 asteessa rapeiksi, noin 5–8 minuuttia.


Ja ihanaa, on tulpaaniaika! Täyttäkää kotinne kukilla!
-Johanna




perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tunnistatko suklaapatukat?

Tässä hauska testi: Tunnistatko eri suklaapatukat?
Mulla meni 2 väärin. Eli kyl mä taidan suklaat tuntea.
Käykää tekemässä testi:
http://www.herkkusuu.fi/herkkusuutesti-tunnistatko-suklaapatukan-ilman-kaareita/

Mun suosikki suklaapatukka on ehdottoamsti Royal!


-Johanna

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Vadelma-suklaa muffinit

Mulla on pakastin täynnä ihania, suomalaisia vadelmia, joten niistä pitäis päästä jotain leipomaan.
Muffineita täytyy tasaisin väliajoin tehdä. ja jostain kumman syystä oli kaapissa säilynyt tummaa suklaata.

Vadelma-suklaa muffinit

3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
75g voita
1 dl maitoa
1 kananmuna
2-3 dl suomalaisia vadelmia
50g tummaa suklaata rouhittuna

Laita  uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja voi. Nypi kaikki tasaiseksi seokseksi sormin.
Lisää kevyesti sekoittaen maito ja muna sekä vadelmat ja rouhittu suklaa.
Jaa taikina kahdella lusikalla muffinivuokiin.
Paista uunin keskitasossa n.10 minuuttia.




Ja eikun nauttimaan!
-Johanna

maanantai 2. maaliskuuta 2015

BBQ-kastike

Ostin kaupasta possua ja ajattelin taasen tehdä nyhtöpossua ja selailin netistä eri reseptejä ja päätin kokeilla käyttää Coca colaa BBQ-kastikkeessa, jota sekoitetaan nyhtöposun sekaan.
Viimeksi käytin ihan valmista BBQ-soosia. 
Nyt siis itsetehtyä. Ja sehän on aina parempaa se. 

BBQ-kastike

2 dl coca colaa (ei kevytversioita)
2 dl ketsuppia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ruokosokeria
1/2 rkl vahvaa paprikatahnaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
suolaa
mustaa pippuria 
1 pieni kuivattu chili


Silppua sipuli, valkosipuli ja kuivattu chili . Laita kaikki ainekset kattilaan, keittele maltillisella lämmöllä reilu puoli tuntia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Sekoita vaikka juuri nyhtöpossun sekaan tai käytää muiden ruokien kanssa.



Tein myös pitaleivät tänään itse:

Pitaleivät

3dl vettä
2 g hiivaa
3rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1tl suolaa
6-7dl vehnäjauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola.
Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina.
Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää.
Paista 250°C:ssa 5 min. Leipä kohoaa taskulliseksi kovassa lämmössä














Sitten vaan nyhtöpossua , pitaleipien väliin:http://kuningattarenkulinarismia.blogspot.fi/2014/09

-Johanna