tiistai 22. maaliskuuta 2016

Pääsiäismenu

Itse vietän pääsiäisenalusajan pohjoisessa ja ensimmäinen pääsiäispäivä menee keikkabussissa ja todennäköisesti toinen pääsiäispäivä menee toipuessa reissusta. Joten tänä vuonna ei uutta pääsiäismenua jaksa tehdä.
Varmaankin tämän pääsiäisen ateria on noutopizza.
Mutta tässä teille ideaa juhlaruokailuun:

http://kuningattarenkulinarismia.blogspot.fi/2014/04/paasiaismenu-2014-revittya-lammasta.html

Mukavaa pääsiäistä kaikille!



Johanna

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Feta-pinaatirisotto

Mulla jäi feta-pinaatipasteijoista täytettä yli ja ensiksi ajattelin laittaa sen munakkaan täytteeksi, mutta sitten keksin, että teenkin pitkästä aikaa risottoa.

 Feta-pinaatirisotto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
25g voita
3dl risottoriisiä
2dl kuivaa valkoviiniä
7dl kana-tai kasvislientä
1dl parmesanraastetta
pinaatti-fetaseosta (katso ohje ja tähän risottoon noin puolet tuosta ohjeesta :http://kuningattarenkulinarismia.blogspot.fi/2016/03/feta-pinaattipasteijat.html)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuullota sipuleita kattilassa voinokareessa.
Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää valkoviinij a sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Lisää kasvis- tai kanalientä vähissä erissä imeyttäen nesteaina riisiin. Jatka hauduttamistaja liemen lisäämistä, kunnes
risotto on lähes kypsää.
Lisää parmesanraaste ja feta-pinaatiseos ja sekoita.



Tätä syö äkkiä liikaa. Mulla meni pari isoa lautasta ja ai aia ai, nyt on maha täys. :)

-Johanna



Feta-pinaattipasteijat

Pasteijoita voi tehdä muitakin kuin niitä perinteisiä riisi-jauhelihatäytteisiä. Tässä hyvä vaihtoehto: 

Feta-pinaattipasteijat:

1-2 pkt voitaikinalevyjä
1sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pss pakastettua hienonnetua pinaattia (itse käytin Pirkkaa)
200 g fetaa ...tai siis salaattijuustoa
1tl kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
Mustaippuria
1 kananmuna voiteluun
Siemeniä (mä käytin tällä kertaa pinjansiemen-auringonkukansiemensekoitusta)

Ota voitakinalevyt ja pinaatit sulamaan.
Pilko sipulit ja kuullota niitä oliiviöljy pannulla.
Lisää pinaatit sipulien joukkoon sulamaan ja mausta.
Murustele feta hiukan jäähtyneeseen pinaattiseokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt keskeltä kahtia. Annostele jokaisen neliön keskelle n. teelusikallinen täytettä.
Sivele neliön reunoille vettä ja taita neliö kolmionmuotoiseksi pasteijaksi, painele kiinni haarukan avulla. 
Voitele pasteija kananmunalla ja ripottele pasteijoiden päälle siemeniä

Paista pasteijoita noin 10-15 min 225 asteessa tai kunnes pasteijoiden väri on kullanruskea.


Täyttä tulee hieman runsaasti, joten sen määrän voi kyllä puolittaa, tai ostaa lisää voitaikinaa tai käyttää loppuseos vaikka aamupalamunakkaan täytteeksi. Mä tein risottoa. Sen ohje täällä blogissa seuraavaksi, joten stay tuned! 

-Johanna

torstai 3. maaliskuuta 2016

Suklaa-suolakinuskitorttu

Löysin taanoin Yhteishyvän sivuilta tämän ihanan reseptin ja olihan se pakko muutama viikonloppu sitten testata. Vaihdoin tumman suklaan vain maitosuklaaseen, koska...noh, se on  parempaa. :)
Nyt on sitten niiin mahtava äklömakeeta ettei tosikaan. Lähtee makeannälkä ensimmäisestä lusikallisesta.


Suklaa-suolakinuskitorttu 

Pohja:
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
100 g voita
Kinuskitäyte: 
1,5 dl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl hiutalesuolaa
150 g voita 
Päälle:
100 g maitosuklaata
0,5 dl kuohukermaa
Saksanpähkinöitä
Paloittele kylmä voi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina-ainekset nopeasti taikinaksi. 
Mulla kun ei monitoimikonetta ole, niin blenderiin vaan. :)
Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.

Kauli taikina kevyesti jauhotetun kelmun välissä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoiseksi levyksi tai muutama sentti vuoan halkaisijaa suuremmaksi. 
Peitä irtopohjaisen piirakka- tai kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Nosta taikina vuokaan. Pistele pohja haarukalla. Peitä reunat alumiinifoliolla.

Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja kypsennä pohjaa edelleen noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri ja suola. Lisää paloiteltu voi ja sekoita kinuski tasaiseksi. Kaada kinuski jäähtyneen pohjan päälle.'

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Paloittele suklaa kulhossa. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota hetki ja sekoita tasaiseksi.
Valuta suklaaseosta tortun päälle  ja lisää pähkinät. Anna tortun olla jääkaapissa tunnin ajan.


Tässä hyvä viikonlopun päiväkahviherkkupläjäys!
Ai niiiiiii,tänään Kuningattaren kulinarismia 2 veeeeee!

-Johanna