lauantai 6. elokuuta 2016

Kuningatarsiskojen kulinarismia: Mira Kunnasluoto

Näyttää vahvasti nyt siltä, että tämä kesä on nyt mennyt niin, etten ole ehtinyt omia reseptejä ollenkaan kirjoittelemaan, vaan ollaan keskitytty ainoastaan kuningatarsiskoihin. Mutta on ne vaan niin ihania systereitä, että.. :)
Kun tulee syksy ja pimeät illat, niin mäkin siirryn ulkoa sisätiloihin ja alan taasen kirjoittelemaan aktiivisemmin.
Onneksi siskot ovat pelastaneet tämän kesän. Elokuun Kuningatar on vuoden 2000 tangokuningatar.

Mira Kunnasluoto  







Mira kertoo:
"Ohje on parikymmentä vuotta vanhasta leivontakirjasta ajalta jolloin omat pojat olivat vielä pikkupoikia. Historian siivet siis havisee kirjassa. Mustikkapiirakassa kuuluu olla paljon mustikkaa joten siksi tämä ohje."

Mustikkakauratorttu

Pohja
100g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sämpyläjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
5-6 dl mustikoita
n. 1/2 dl sokeria

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna.
Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten taikinaan.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n.25 cm).
Ripottele pinnalle mustikoita.
Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.
Ripottele kuuman piirakan pinnalle sokeria.
Tarjoile vastajauhetuista pavuista keitetyn kahvin ja vaniljajäätelön kanssa.




Kuuntele mitä Miralle kuuluu elämässä ja  musiikkirintamalla nyt:

https://youtu.be/Mb7115IaDns

Kiitos Mira!

Taidanpa yrittää käydä keräämässä viimeiset mustikat tuosta lähimetsästä ja testata Miran reseptiä!

 Ja hei, kohta saa puolukoita! :)

-Johanna