tiistai 18. lokakuuta 2016

Kuningatarsiskojen kulinarismia: Heidi Pakarinen

Lokakuun ihaniin ruskan väreihin oman loistonsa tuo Tangorakkaus-kuningatar vuodelta 2013.

Heidi Pakarinen


Heidi kertoo:

Nautin oman kodin tunnelmasta ja myös siitä, että saan laittaa ruokaa, se on luovuutta, se on makujen yhteenliittämistä, kokeilua, intuitiota ja parhaimmassa tapauksessa myös sitä gourmeeta! 

Yksi hyvin suuri ruokasuosikki sekä maultaan että valmistaa on kanakasviswokki, joka syntyy noin 40 minuutissa.
Käytän tuoreita kasviksia, useimmiten parsa- ja kukkakaalia, porkkanaa, sipulia, joskus jopa kaalia ohuina suikaleina. Kesäaikaan nuo kotimaiset kasvikset ovat taivaallisen hyvänmakuisia, mutta toki pimeän aikaan valmistukseen käy myös ulkolaiset tuotteet, hyvin pestyinä.
Kanan annan kypsyä miedolla lämmöllä hyvien mausteiden kera... Marinoimatonta kanaa siis, rintafilettä suikaleina pannulla


Heidin kasviswokki

1 parsakaali
1 kukkakaali
5-6 porkkanaa
1/4 keräkaalia
paistamiseen voita ja kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
ripsaus suolaa

Pese kasvikset ja paloittele ne paistumaan wokkiin. Porkkanat yleensä viipaloin tai teen niistä tikkuja :)
Wokkipannussa sulatetaan hyvänkokoinen nokare voita ja sekaan loraus em.öljyä.
Kasvikset saa paistua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia riippuen siitä, minkä kypsyyden kasviksille haluaa. Itse pidän "al dente"- kasviksista, ei siis raakoja eikä liioin liian kypsääkään.

Sillä välin kun kasvikset paistuvat wokkipannulla, laitetaan toiselle pannulle voita ja sille suikaloidut kanasuikaleet..

Kanapaistos:

400-600 gr kanan maustamatonta rintafileetä 
(määrä tosin riippuu syöjämäärästä)
2-3- sipulia
4-8 rkl sweet chili-kastiketta
inkivääriä
kookosmaitoa
3-6- kynttä valkosipulia
mustapippuria
suolaa

(joskus lisään myös BBQ- maustesosetta, antaa kivan savuisen efektimaun!)

Paista rintafilesuikaleet voissa pannulla melkein kypsäksi, lisää sekaan raaka pilkottu sipuli, hetken kuluttua myös sweet chili. Raasta tuoretta inkivääriä kanapaistoksen sekaan, samoin valkosipuli.
Tuoksu alkaa olla ihan mahtava!
Kun tuoreet ainekset on saaneet pannulla vähän kuumaa (tuoksuvat ja lämpenevät, niiden maut "avautuu"), kaada sekaan kookosmaitoa. Kookosmaito pehmentää vahvoja makuja, pitäen ne kuitenkin osana herkullista kanapaistosta.
Ripsauta sekaan mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.

Kanapaistoksen hauduttua n. 10 minuuttia ja kun kasviswokki on myös saanut sopivan kypsyysasteen (maistele välillä, kokeile haarukalla), on hetki sekoittaa nämä ihanaiset herkkupannut yhteen.

Wokki pyöräytetään sekaisin, ja on aika alkaa herkuttelu!

Jos haluat, voit toki koristella wokin kirsikkatomaateilla (jotka muuten maistuvat ihanilta lämpiminä) ja fetajuustolla!
Pöytään voi myös halutessaan laittaa suolapähkinää, mikä sekin sopii hyvin kanakasviswokin sekaan.

Juomaksi tämän maittavan herkkuwokin kanssa sopii hyvin kupliva kivennäisvesi tai vaikka lasillinen valkoviiniä. Punaviiniystävät saavat kaataa itselleen punaviiniä. 
Bon appetit, rakkaudesta ruoanlaittoon!

Tangorakkaudella, 
Heidi
PS: Ja kynttilänvalo on paras valo herkutella ;) <3


Kiitos Heidille. Käykäähän aistimassa Tangorakkautta:


https://www.youtube.com/watch?v=P5iv6t2whds

-Johanna