maanantai 12. joulukuuta 2016

Kuningatarsiskojen kulinarismia: Elina Vettenranta

Onneksi mulla on mun kuningatarsiskot, jotka jakaa ihania reseptejään, ,kun en ole saanut aikaiseksi omia tänne kirjoitella. Kyllä niitä tuolla jonossa olisi. Ensi vuonna lupaan ryhdistäytyä. :)
Vuoden viimeinen Kuningatarsiskojen kulinarismia resepti tulee hurmaavalta vuoden 2006 tangokuningattarelta.

Elina Vettenranta





Elina kertoo:


Olen tässä viime vuosina käynyt muutaman kerran läpi Haylie Pomroyn nopean aineenvaihdunnan dieetin, jossa syödään hyvin ja poltetaan rasvaa. Kuulostaa hyvältä eikö! Pomroy tarjoaa lukijoilleen myös ihania reseptejä, joista tämä tulinen avocadochili on yksi suosikeistani. Arkisemmin sitä voisi kutsua papupadaksi ja sen valmistaminen on helppoa! Avocadot raikastavat tulista pataa mukavasti. Pataa kannattaa valmistaa kerralla juuri tällainen iso määrä, koska se vain paranee päivä päivältä ja annoksia voi myös laittaa pakkaseen, jos ei heti ole isoa joukkoa syömässä. Lisukkeeksi toki sopii myös täysjyväriisi. Pataa haudutetaan useita tunteja, joten pikaruuaksi tästä ei ole ennen kuin lämmitettynä seuraavana päivänä. Ota siis suurin patasi tai kattilasi esiin kaapista ja kokeile rohkeasti! 


AVOCADOCHILI

5-6 annosta

450 broilerin jauhelihaa.
2  keskikokoista punasipulia pilkottuna
2 rkl chilijauhetta
2 rkl murskattua valkosipulia
2 rkl persiljaa tai korianteria
2 tl paprikajauhetta
420 g valkoisia papuja ( Paino ilman lientä)
420 g kidneypapuja
420 g mustapapuja
420 g  mungpapuja
420 g linssejä
4 keskikokoista kesäkurpitsaa pilkottuna
1 l tomaattikeittoa
merisuolaa
5-6 avocadoa pilkottuna(yksi / henkilö)

Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipuli, chilijauhe, valkosipuli, persilja tai korianteri ( itse käytän korianteria) ja paprikajauhe. Kuumenna korkealla lämmöllä.

Peitä kannella ja laita syrjään, kun valmistelet muita aineosia. Avaa ja valuta kaikki papupurkit. Lisää pavut, kesäkurpitsa ja keitto pataan ja sekoita hyvin.
Kypsytä matalalla lämmöllä ( hella kakkosella) n. 6 tuntia. Sekoita ja maista silloin tällöin ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää merisuola juuri ennen tarjoilua. Tarjoa avocadokuutioiden kanssa.


  Kiitos Elina!

Käy kuuntelemassa tästä Elinan kaunista laulua:
https://www.youtube.com/watch?v=XiNVsmD1Cvg


Mukavia jouluvalmisteluita sinne kaikille lukijoille ja katsotaan josko vielä tämän vuoden puolella jonkin reseptin saan teille tänne.

-Johanna