Löysin tämän reseptin sattumalta, kun selailin ruokablogeja.
Alkuperäinen resepti löytyi Kokit ja Potit-ruokablogista. http://kokitjapotit.blogspot.fi/
Vähän reseptiä tietenkin muuttelin omannäköiseksi...tai sanotaanko makuiseksi.
Intialainen lihapullacurry
6 annosta
Kastike:
Kastike:
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1–2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1–2 tl paprikajauhetta
1–2 tl garam masala -maustetta
1 tl kurkumaa
pieni tilkka sweetchilikastiketta
400 g tomaattimurskaa tai kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja
400 g kookosmaitoa
1–2 tl sokeria tai hunajaa
noin 1 tl suolaa
Lihapullat:
700g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
1 sipulikeittopussi
0.5dl korppujauhoja
2 rkl vettä
1 tl suolaa
noin 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
noin 1/2 paprikajauhetta
1/2–1 tl garam masala -maustetta
ripuas kuivattua korianteria
ripaus kuivattua minttua
Tee
ensin kastike. Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet .
Kuumenna öljy paistinkasarissa, lisää sipulisilput, sekä kuivat mausteet.
Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti, jotta
mausteet avautuvat (tämän avautumisjutun opin muuten Neljän tähden illallisessa, kun se kokki kehui mua , kun toimin näin, että laitoin mausteet avautumaan.).
Lisää tomaattimurska ja kookosmaito.
Anna kiehua
hiljalleen puolisen tuntia. Mausta suolalla ja lisää sokeria tai hunajaa.
Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Kastikkeen
kiehuessa tee lihapullataikina.
Lisää korppujauhoihin ja sipulikeittoon vesi. Anna turvota hetki.
Lisää jauheliha.
Lisää jauheliha joukkoon valkosipulinkynsi sekä mausteet ja yrtit.
Voit halutessasi paistaa pienen koepullan ja säätää makuja.
Voit halutessasi paistaa pienen koepullan ja säätää makuja.
Pyörittele pullat
ja laske ne kastikkeeseen raakana.
Anna lihapullien kypsyä kastikkeessa
15–20 minuuttia välillä varovasti sekoitellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti